De Turkse Brigade in Korea

Hoewel Korea al eeuwen geleden kennis maakte met de islam wordt de huidige moslimpopulatie van Zuid-Korea gezien als het nalatenschap van de Turkse Brigade die van 1950 tot 1960 meevocht in het NAVO-leger tijdens de Koreaoorlog.

De soldaten van de brigade verbleven er tien jaar lang en deden er naast de strijd tegen Noord-Korea ook aan humanitaire hulp. Ondertussen introduceerden ze de islam en omarmden Koreanen in mondjesmaat hun religie.

Na de oorlog bleven veel Turken in Zuid-Korea. Ook anderen keerden na een paar jaar terug om de islam te verspreiden. De eerste Turkse moskee was al snel een feit en de moslimgemeenschap groeide de afgelopen vijftig jaar sterk dankzij het werk van deze pioniers.

Soldaten van de Turkse Brigade met een Koreaans gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *