Fotoimpressie historische binnensteden van Diyarbakır en Mardin

Goede foto’s van historische binnensteden zijn niet altijd even makkelijk te vinden. Rondspeuren op het internet brengt je een heel eind, maar de echte mooie foto’s zitten toch vaak verborgen in de privécollecties van reizigers en kundige fotografen. Murat Sarıkaya is zo’n reiziger met een mooie fotocollectie. Hij is zo vriendelijk geweest enkele mooie foto’s van de Zuidoost-Turkse steden Diyarbakır en Mardin met ons te delen.

Diyarbakır is een overwegend Koerdische stad in het Zuidoosten van Turkije en is al duizenden jaren bewoond. Mardin ligt nog verder naar het zuiden, vlak bij de Syrische grens. Beide liggen in een van de oudst bewoonde gebieden ter wereld en zijn vanwege hun ligging al eeuwenlang belangrijke, extreem multiculturele handelscentra. Daarom staan er in beide steden naast de vele oude moskeeën ook veel synagogen en kerken van verschillende christelijke stromingen. Op het internet en in boeken is genoeg informatie beschikbaar over beide steden. Dus laten we je voor nu even alleen met wat prachtige foto’s uit de collectie.

*Datum collectie: zomer – 2017. Met dank aan Murat Sarıkaya (de fotograaf).

Bron kaartje: gapturlari.net

Diyarbakır

De Grote Moskee (Ulu Cami)

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”De Grote Moskee (Ulu Cami) van Diyarbakır”]

Kerken

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”Kerken in Diyarbakır”]

Stadsimpressie

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Stadsimpressie Diyarbakır”]

Mardin

Stadsimpressie van Mardin

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Stadsimpressie Mardin, Turkije”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *