Sinagoga del Tránsito, Toledo

De ‘Sinagoga del Tránsito’ in Toledo (Spanje) werd in 1356 gebouwd door Samuel ha-Levi, de Joodse schatbewaarder van de katholieke koning van Castilië.

Hoewel Toledo toen al bijna driehonderd jaar in christelijke handen was (en dus niet meer onder moslimheerschappij) werd de synagoge alsnog geheel in islamitische stijl ingericht. Deze architectuur was namelijk nog razend populair. Mudejaren (moslims onder christenheerschappij) kregen regelmatig de opdracht om belangrijke gebouwen in hun eigen islamitische stijl te decoreren. We noemen dit dan ook nog steeds ‘Mudejar-architectuur’.

Na de verdrijving van de joden in 1492 is de synagoge een kerk geworden.

Andalusische architectuur, verwerkt in de Sinagoga del Tránsito

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *