Seminarreeks: ABDULHAMID II – De sultan en zijn tijd (4 delen)

Het is zover!
Honderd jaar na zijn sterfdatum (10-02-1918) presenteert Hadaarah de eerste Nederlandstalige collegereeks over sultan Abdulhamid II, de laatste sterke kalief uit de geschiedenis en vierendertigste sultan van het Ottomaanse rijk.

– Direct inschrijven? Scroll dan naar beneden! –

Over de cursus: Abdülhamid II, de sultan en zijn tijd

In deze vierdelige collegereeks bestuderen we de sultan en zijn tijd. In het eerste college gaan we in op het idee van een zieke man in Europa en volgt er een overzicht van de belangrijkste wereldwijde ontwikkelingen in de negentiende eeuw. Daarbij schenken we in het bijzonder aandacht aan de interne ontwikkelingen binnen het rijk en die in de rest van de islamitische wereld. Op deze manier heroverwegen we inmiddels verouderde paradigma’s over de laatste eeuw van het Ottomaanse rijk.

Vervolgens gaan we in op het leven van prins Abdülhamid, op zijn aantreden als sultan en op het eerste stadium van zijn regeerperiode. Daar begint de uitvoerigere bestudering van zijn bewind. Zijn ambitieuze projecten, staatkundige hervormingen, ideologische tegenstanders en wereldwijde sympathisanten zullen allemaal een plek vinden in deze vierdelige collegereeks.

De eerste klas is uitverkocht! Wegens grote interesse zijn we nu ook een dinsdagklas gestart! Schrijf je snel in en mis deze kans niet…

Naast zijn binnenlandse beleid zal ook de sultans internationale politiek uitvoerig worden bestudeerd. Als kalief was hij immers heerser en beschermer aller moslims, een verantwoordelijkheid die hij uiterst serieus nam. We gaan in op zijn missie om moslims wereldwijd te activeren tegen het modern imperialisme. Ook de Europese reacties daarop komen aan bod. Tot slot zal er aandacht worden besteed aan het einde van zijn heerschappij, aan de nasleep daarvan én aan Abdülhamids rol als historisch figuur in onze eigen tijd.

Aan het einde van deze reeks hebben de deelnemers een goed beeld van het bewind van sultan Abdülhamid II in de context van de negentiende (en begin twintigste) eeuw.

De eerste ronde is uitverkocht! Maar wegens de grote interesse is er een tweede inschrijfronde voor de dinsdagklas. Zie bovenstaande afbeelding…

Abdülhamid II, de sultan en zijn tijd is een Nederlandstalige collegereeks die geschikt is voor iedereen die geïnteresseerd is in islamitische geschiedenis. De docent zal er zorg voor dragen dat de deelnemers het niveau van de lessen kunnen bijhouden. Middels digitaal beeldmateriaal, zelfontworpen studiebundels (inbegrepen bij de prijs) en vooral veel interactie zullen de sultan en zijn tijd toegankelijker worden gemaakt voor het grote publiek.

Verdere details
Locatie
Amsterdam-West. Exacte locatie wordt in aanloop naar de collegereeks via de mail bekendgemaakt. Men kan er vanuit gaan dat de locatie goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Dagen en tijden
De cursustijden zijn van 19:00 tot 20:30 uur [er is tijd en plaats om te bidden].
De cursusdagen zijn:

Dinsdag 17 april 2018
Dinsdag 24 april 2018
Dinsdag 1 mei 2018
Dinsdag 8 mei 2018

Docent
Kasım Tekin is hoofdredacteur bij Hadaarah. Na het afronden van zijn ‘docentenopleiding geschiedenis’ studeerde hij ‘geschiedenis’ en ‘geschiedenis van de internationale betrekkingen’ aan de Universiteit van Amsterdam.

Kosten en betaalmethoden
De kosten voor de vier colleges bedragen in totaal € 60.
Dat is inclusief de studiebundels.

Na je via onderstaand formulier te hebben ingeschreven ontvang je binnen enkele dagen een email met daarin je betaalinstructies.
Let op: je bent dan nog niet verzekerd van een plaats. Je inschrijving is pas definitief wanneer de betaling bij ons binnen is.

Voor meer vragen kan er contact worden opgenomen via info@hadaarah.nl.

INSCHRIJFFORMULIER – DINSDAGKLAS

Man/vrouw*
ManVrouw

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *